Combifill T-Filler Thermosealer en formaline doseersysteem

 

Thermosealer + formaline-doseersysteem in een enkel instrument, waarbij weefsel in vacuüm- of atm-containers kan worden bewaard en waarbij de gebruiker niet in aanraking komt met formaline. Dit systeem voegt formaline toe aan het weefsel dat in een container geplaatst is. Daarna wordt dit luchtdicht of onder atmosferische druk dicht geseald. Ideaal voor het transporten en bewaren van vers weefsel. 

Voordelen Combifill T-Filler

Dankzij voortdurend onderzoek, beschikt COMBIFILL vandaag over een primeur in het hier beschreven systeem, GEPATENTEERD, voor het verpakken, verwerken en hanteren van histologische monsters, behandeld met formaline, in de O.K. en in het pathologisch anatomisch laboratorium. 
De T-FILLER is uitgerust met  twee verschillende soorten apparatuur; een automatische formaline doseringsmachine en een vacuüm of gemodificeerde atmosfeer container sluitmachine. De T-FILLER is ontworpen om het contact van de operator met formaline volledig te elimineren. Uitgerust met een doseerunit, geïntegreerd en gesloten binnen het systeem, laat het toe om, met een nauwkeurige gewicht / volume-verhouding van het weefsel, tegelijkertijd formaline te doseren en onder vacuum of druk te verzegelen. Dit vindt plaats in speciale containers waarin de histologische monsters worden geplaatst. Alle formaline dampen worden via een speciale antibacteriële filter, en via  koolstofcellen vervolgens buiten het laboratorium door een afvoerpijp afgevoerd. Hierdoor komt de operator nooit in aanraking met formaline dampen.. De hermetische afdichting van de container garandeert veiligheid, zelfs tijdens transport, beschermt de inhoud en vermijdt morsen, zelfs in het geval van een toevallige val of kantelen met een mate van impactbestendigheid IK09. Het systeem voldoet aan  totale veiligheid voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften Wetgevingsdecreet 81/2008.

De juiste en precieze formaline dosering met de gewenste verhouding per eenheid, welke instelbaar is, wordt gegarandeerd door de identificatie van de container door het aflezen van een barcode en de daarop volgende weging van het histologische weefsel op een speciale schaal. De doseerfase vindt plaats onder volledige afsluiting van het systeem. Een verwerkingsalgoritme vergemakkelijkt de infiltratie van formaline in weefsels, verkort de fixatie aanzienlijk en verbetert de homogeniteit van het weefsel. Het geforceerde afzuigsysteem transporteert de formaline dampen eerst door een speciaal HEPA-filter, vervolgens door een of meer geactiveerde koolstofcellen en voert ze dan buiten het terrein af, met behulp van de juiste buis. De verzegeling van de containers met een transparante film vergemakkelijkt de visuele controle van de inhoud op elk moment. Het instrument herbergt een breed scala aan polypropyleen containers met speciale zeefdruk en streepjescode voor de herkenning van het volume van 600 ml. / 900 ml. / 2400 ml. / 4500 ml. / 5700 ml. Het systeem kan de containers verpakken volgens vooraf ingestelde programma’s van: (alleen afdichting), (vacuüm + gas), (dosering + afdichting), (dosering + afdichting + lichtvacuüm), (dosering + afdichting + gewijzigde atmosfeer), (dosering + afdichting + vacuüm + gefilterde medische lucht – gepatenteerd). Wanneer het pathologische anatomielaboratorium verse en niet-formaline-gefixeerde monsters nodig heeft, kunnen histologische monsters worden verpakt en bewaard in containers in een aangepaste beschermende atmosfeer. Het instrument neemt automatisch de zuurstof uit de container en uit het binnen geplaatste monster af, maakt een vacuümcyclus, instelbaar in mb, en komt dan in een mengsel van inert gas, volgens een uitgebalanceerd recept en ontworpen om de proliferatie van aërobe en anaerobe micro-organismen te beheersen en te behouden. Daarom is de morfologie intact en wordt het weefsel beschermt het tegen verbrijzeling door externe atmosferische druk. De meest geavanceerde versie “Plus” heeft een eenheid die afdicht in vacuümzakken, waardoor er meer opslagruimte ontstaat. Het systeem is geïntegreerd met draagbare koelkasten van + 4 ° C. voor het transport van monstercontainers en uitgerust met dataloggers waarmee u de temperatuur gedurende de volledige duur van de reis kunt controleren.

 

Eigenschappen T-Filler

Standaard functies

 • Volledig gemaakt van AISI 304/316 roestvrij staal van Scotch-brite en aluminium van Anticorodal 6082
 • Innovatief ergonomisch ontwerp met totale afwezigheid van randen
 • Ontworpen volgens de nieuwste Europese voorschriften en richtlijnen
 • Vacuümpomp van 25 Mc / h
 • 7 “kleuren touchscreen pc-paneel met eenvoudige leerinterface
 • AS12100 Controller “Microchip ®” PIC18F4620
 • “EVC” (elektronische vacuümregeling) elektronisch sensorsysteem dat de beste vacuüm- en gasprestaties garandeert in elke atmosferische toestand / temperatuur / hoogte
 • Speciaal antibacterieel zuigfilter ▲ P 0,001% Hepa-kwaliteit
 • Geactiveerde koolstoffilter voor formaline-ontladingsatmosfeer
 • Buishouder 1 “om uittredingsdampen uitwendig te transporteren

Technische gegevens

Machinebreedte 650 mm

Machinediepte 990 mm
Machine hoogte 1.350 mm
gewicht 190 kg
Stroomvoorziening 230 Vac 50 Hz.
Stroomverbruik 1200 W
Maximale filmrolbreedte 240 mm
Vacuümpomp 25 mc / h

 

facultatief

 • LIS / SAP / etc managementsystemen communicatie-interface …
 • Aangepaste mallen voor andere soorten containers
 • Gepatenteerd “koud” afdichtingssysteem dat voorkomt dat de matrijzen moeten worden verwarmd, zodat het instrument onmiddellijk kan worden gebruikt wanneer het wordt ingeschakeld.
 • Vacuümzuigapparaat in zakken voor juridische archivering na stukverkleining
 • Alternatief systeem voor het inerte gas (gepatenteerd door AMAP) voor de geconditioneerde en gefilterde retour van de atmosfeer na het vacuüm.

Containers voor T-FILLER:

600 ml / 900 ml / 2400 ml / 4500 ml / 5700 ml