De ergonomische werkplek opnieuw uitgevonden

Na jarenlange praktijkervaring hebben wij hem zelf ontwikkeld; de ergonomische werkplek.

Ergonomisch ontwerp

Werkplekken moeten steeds vaker voldoen aan goede ergonomie, hieraan voldoen onze ergonomische werktafels door gebruik te maken van elektrisch in hoogte verstelbare onderdelen, waarbij de hoogte instelling elektronisch kan worden opgeslagen en eenvoudig kan worden opgeroepen. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig zijn/haar gewenste werkhoogte instellen. Door gebruik te maken van zituitsparingen in de tafel ontstaat een optimaal zit- en werkcomfort voor de gebruiker. De tafels zijn zo geconstrueerd dat het mogelijk is af te wissel tussen zittend en staand werken.

1

Volledig aanpasbaar

Onze ergonomische werkplekken zijn voor vele doeleinden geschikt aangezien wij niet met vaste afmetingen, hoogtes en kleuren werken kunnen we een breed spectrum van de markt voor in voorzien. Samen met de klant bespreken we de wensen en mogelijkheden waarbij we eventueel een proefopstelling kunnen plaatsen als “praat model”. Hierop kunnen we direct aanpassingen doen zodat snel en effectief de gewenste werkplek ontstaat. Inbouwen van diverse onderdelen zoals koelplaten, waterbaden en zelfs stofzuigers behoren tot de mogelijkheden.

Stabiel

Onze werktafels zijn uiterst stabiel aangezien ze worden voorzien van een speciaal op maat gemaakt subframe waarbij draagkrachten tot 400 kg mogelijk zijn. Door deze stabiliteit is het mogelijk de tafels voor veel doeleinden in te zetten.

U

Kant-en-klare montage

Montage en afregeling van de werktafels geschiedt bij ons in huis zodat we er zeker van zijn dat onze producten compleet werkend kunnen worden afgeleverd. Bij de klant is het een kwestie van plaatsen en aansluiten zodat direct met de tafel kan worden gewerkt.

Adamas Instrumenten heeft jaren lang ervaring met het ontwikkelen en maken van in hoogte verstelbare werktafels speciaal naar wens van de klant. Dit is voortgekomen uit vragen van klanten in de histologie waarbij de analisten klachten kregen bij gebruik van het microtoom op de werkplek. Hierdoor hebben wij een in hoogte verstelbare tafel ontwikkeld waarbij naast een ingebouwde koelplaat nu ook een ingebouwd waterbad is geintegreerd. Plaats van de producten is geheel klant afhankelijk, evenals de grootte. Hierdoor ontwikkelen wij een concept wat helemaal klant gericht is. De microtoomwerkplek moet uiterst stabiel zijn, wij hebben gekozen voor materialen die de stabiliteit van de tafel vregroten.

Zo hebben wij gekozen voor een gelast subframe welke direct oder het tafelblad wordt geplaatst, hierdoor ontstaat een uiterste stabiele wekrtafel. Evenals de de grootte van de tafel is kleur ook geheel naar wens te verkrijgen. Inmddels hebben wij diverse varianten van deze tafels mogen ontwerpen, bijna niets is onmogelijk. Neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken.

Naast een microtoomwerkplek hebben wij ook een werktafel voor microscopie ontwikkeld. Deze is geheel naar het microscoop ontworpen waarbij het ook mogelijk is in hoogte verstelbare armsteunen naast het microscoop te plaatsen zodat een optimaal; zitcomfort wordt gewaarborgd. Deze tafel is uiterst stabiel zodat trillingen van de tafel tot een minimum worden beperkt.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar kan ik de ergonomische tafel belasten?

De tafel kan met maximaal 400 kg worden belast.

Hoe hoog kan ik de tafel instellen?

De tafel is instelbaar van 66 cm tot en met 131 cm.

Wat is de maximale afmeting van de tafel?

Wij leveren de tafels vanaf klein tot groot, een standaard maat hanteren we niet echt, vaak wordt 180×80 cm gebruikt, kleiner maar ook groter kan ook hierin is veel bespreekbaar.

Hoe wordt de tafel aangestuurd?

Iedere poot wordt elektrisch aangestuurd dmv een control box en een bedieningspaneel.

Kan ik een gewenste hoogte van de tafel programmeren en oproepen?

Ja dat kan; de tafel beschikt over maximaal vier geheugenposities.

Zijn de tafelbladen in kleur en maat zelf uit te kiezen?

Ja bijna iedere kleur en maat van het tafelblad is te kiezen.

Bestaat er de mogelijkheid om diverse onderdelen zoals koelplaten, waterbaden etc in te bouwen?

Dit kan uiteraard ook; diverse maten koelplaten, waterbaden kunnen worden ingebouwd, hierbij kan zelfs de plek waar het onderdeel moet worden ingebouwd worden bepaald.

Is de tafel ook geschikt voor microscopie?

De tafel is geschikt voor zeer veel doeleinden waaronder microscopie dit omdat gebruikt gemaakt wordt van een uiterst stabiel subframe zodat trillingen van de tafel tot een minimum worden beperkt. Tevens kunnen wij ergonomische armsteunen maken waardoor het microscoperen nog aangenamer wordt.

Wij gebruiken tafels voor microtomie; is het mogelijk om een stofzuiger aan de tafel te koppelen?

Wij hebben een zeer compacte en krachtige stofzuiger die eenvoudig aan de tafel te monteren is en niet in de weg zit. Deze stofzuiger heeft een grotere kracht dan een normale stofzuiger waardoor de afvalcoupes worden verpulvert en niet in de slang blijven plakken. Dus geen stank van de coupes in de stofzuiger. Het verwisselen van de afvoerzak kan op eenvoudige wijze.

Als wij een waterbad willen inbouwen in de tafel; hoe kunnen we het afvalwater weghalen?

Alle ingebouwde waterbaden zijn voorzien van een afvoer middels een stop of een kraan die eventueel op een bestaande afvoer kan worden aangesloten.

Is de tafel ook voor andere toepassingen geschikt?

Jazeker, aangezien wij tafels geheel op maat maken kunnen wij voor vrijwel iedere applicatie een geschikte werkplek creëren. Samen met de klant inventariseren wij de wensen en maken dan een voorstel.

Geïnteresseerd in de ergonomische werkplek?