Over Adamas Instrumenten

Al meer dan 30 jaar de meest betrouwbare partner op het gebied van professionele laboratoriumapparatuur.

Innovatief

Vaak vragen onze klanten net iets meer dan we standaard aanbieden; we zorgen dan middels innovatie en samenwerking dat ons aanbod beide partijen tevreden stelt.
w

Directe communicatie

U krijgt ons direct aan de telefoon om uw vraag te stellen zodat wij u vaak meteen kunnen helpen. En, alle email wordt snel en adequaat afgehandeld door ons kleine team van enthousiaste mensen.

100% maatwerk

Wij denken niet in vaste patronen, maar geloven dat maatwerk de enige goede optie is voor medische toepassingen.

Servicegericht

Bij Adamas Instrumenten gaan we liever 25 goede en persoonlijke relaties aan, dan dat we 150 cashcows hebben. Tevens zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor storingen en reparaties aan uw apparatuur.

Ons verhaal

Adamas Instrumenten bv is een handelsonderneming opgericht in 1986 door G.W.Pronk sr. en is gespecialiseerd in medische laboratoriuminstrumenten en disposables. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de verkoop van microtomen en toebehoren aan de laboratoria voor pathologie en de research laboratoria van universiteiten.

Adamas instrumenten bv beschikt tevens over fabricage faciliteiten en ontwikkelt en produceert z.g. koude platen (op maat) en verwarmingsplaten in eigen beheer.

Tevens fabriceren wij in hoogte verstelbare werkplekken voor laboratoria en industrie. Zoals microtoomwerkplekken en werkplekken voor microscopie.

Een gedeelte van de instrumenten wordt ook aan de industrie verkocht vooronderzoek van materialen. (Kunststof-, metaal-, papierindustrie enz.) De Instrumenten worden door een eigen servicedienst onderhouden terwijl het ook mogelijk is instrumenten in te ruilen.

Arnold Pronk

Trotse vader van 4 kinderen en opgegroeid in een klein dorpje aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Techniek is altijd een grote passie van mij geweest vandaar dat ik een opleiding tot elektronicus heb gevolgd. Na jaren als technicus te hebben gewerkt binnen dit bedrijf en daarbij veel kennis vergaard van een groot aantal instrumenten die wij vertegenwoordigen geef ik nu leiding aan een klein team van mensen die enthousiast en met veel passie hun werk uitvoeren.

Het is heerlijk om met korte lijnen te kunnen werken en daardoor snel te kunnen schakelen. Ben je het ene moment nog bezig met het oplossen van een technisch probleem, het andere moment voer je een intensief verkoopgesprek. Juist deze afwisseling maakt dit werk zo leuk en geeft me dagelijks veel energie en voldoening.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen en heb dan ook diverse malen de Nijmeegse 4daagse gelopen. Maar ook lezen, koken voor vrienden en stedentrips behoren tot mijn bezigheden buiten het werk om. Het allerbelangrijkste is toch wel heerlijk met de kinderen op stap gaan, of lekker met ze luieren op de bank.